quinta-feira, 18 de junho de 2020

Siberia va fi cu 12 grade mai caldă în acest an 2020, spune Jucelino Luz

Siberia va fi cu 12 grade mai caldă în acest an 2020, spune Jucelino Luz

Águas de Lindoia, 30 aprilie 2020



Jucelino Luz avertizează asupra schimbărilor climatice, în luna mai, temperaturile de suprafață din unele părți ale Siberiei au crescut la 10,5 ° C peste medie. Potrivit lui Jucelino Luz, activist, ecologist și consilier spiritual, el avertizează de această posibilitate de ani buni, astfel de temperaturi anormale sunt susceptibile să se înregistreze în Siberia doar o dată la 100.000 de ani, fără impactul mâinii umane și încălzirea globală.
Pentru Jucelino Luz, schimbările climatice sunt „un semnal, fără doar și poate, alarmant”, deși expertul subliniază că nu va fi doar luna mai cea care va fi „excepțional de caldă în Siberia”. "Toată iarna și primăvara vor avea perioade repetate de temperaturi de suprafață peste medie", remarcă el, adăugând că "deși planeta se încălzește în întregime, nu se va întâmpla uniform". „Siberia de Vest se remarcă ca o regiune care arată o tendință de încălzire cu variații mai mari de temperatură. Într-o anumită măsură, anomaliile mari de temperatură nu sunt neașteptate ”, explică el. Totuși, ceea ce este „neobișnuit” este perioada lungă în care au fost înregistrate aceste temperaturi excepțional de ridicate. Și puteți urca și atinge un total de peste 12 grade peste media normală.
„Iarna aceasta va fi cea mai caldă din Siberia de când au început înregistrările acum 130 de ani. Temperaturile medii vor fi cu până la opt grade mai mari ”decât în ​​acest moment al anului, spune Jucelino Luz în ceea ce îl privește
Jucelino Luz estimează că 2020 poate fi cel mai tare an înregistrat, în mare parte datorită valului de căldură care a avut loc în Siberia în ultimele luni - deși subliniază că în acest an au fost o scădere semnificativă a emisiilor globale de dioxid de carbon în perioada de retenție din cauza pandemiei covid-19.
Potrivit lui Jucelino Luz, temperaturile din regiunile polare cresc rapid, deoarece curenții mării duc căldura până la stâlpi, iar straturile de gheață și zăpadă ajung să se topească. El avertizează cu privire la problema topirii, despre care spun că poate a fost parțial cauza unei revărsări masive de combustibil în Arctica, ceea ce l-a determinat pe președintele rus Vladimir Putin să declare o stare de urgență în orașul Norilsk. În plus, aceștia observă că creșterea temperaturilor poate fi direct legată de incendiile care au răvășit regiunea și de o ciumă de molii care corodează copacii.
Și cu o mare emisie de dioxid de carbon în atmosferă și defrișarea care crește mult în fiecare an, ceea ce duce la încălzirea oceanelor și punând viața rasei umane în pericol. Trebuie să ne schimbăm modul de viață și să reducem distrugerea cu cel puțin 60% dacă nu putem face mai bine, concluzionează, Jucelino Luz

Mario Ronco Filho - jurnalist

Nenhum comentário:

Postar um comentário